На Закарпатті затримали одразу 15 чоловіків у спробі незаконного перетину кордону

Читать на русском
Прикордонники Мукачівського загону припинили 6 спроб порушення державного кордону. На усіх затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення.
Фото: РБК-Україна

Протягом минулої доби на Закарпатті затримали 15 чоловіків за підозрою у незаконному перетині кордону.

Про це повідомила у Facebook Держприкордонслужба.

Буде підготовлено закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни – КлименкоРада та Кабмін підготують законопроєкт про покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни, повідомив глава МВС.

Згідно з повідомленням, прикордонники Мукачівського загону припинили 6 спроб порушення державного кордону, у результаті чого було затримано 15 чоловіків призовного віку.

Найбільшу групу осіб затримали прикордонники відділу «Косино» у результаті реалізації інформації, наданої співробітниками оперативно-розшукового відділу загону. Сьогодні близько четвертої години ранку 9 чоловіків прибули у прикордоння з метою подальшого незаконного перетину кордону з Угорщиною. Усі вони виявилися жителями Закарпаття.

Решта чоловіків мали намір поза пунктами пропуску потрапити до Румунії. На заваді їм стали прикордонні наряди від відділів «Ділове» та «Тячів», у результаті чого були затримані ще двоє закарпатців, троє жителів Хмельниччини та один житель Харківщини.

На усіх затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скерували до суду.

Нагадаємо, що у трьох областях України силовики викрили нові схеми незаконного перетину кордону чоловіками. Вартість таких «послуг» становила до 12 тисяч євро.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які категорії чоловіків можуть виїжджати за кордон під час дії воєнного стану.

Також ми писали, як змінилися правила перетину кордону для чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: