СБУ викрила нові схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон – подробиці

Читать на русском
СБУ затримала у західних регіонах 16 осіб. Вони пропонували військовозобов'язаним допомогти виїхати за кордон за допомогою підроблених довідок в обхід контрольно-пропускних пунктів.
Ілюстративне фотоGetty Images

У трьох областях України силовики викрили нові схеми незаконного перетину кордону чоловіками. Вартість таких «послуг» становила до 12 тисяч євро.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Як зазначається, СБУ затримала у західних регіонах 16 осіб, причетних до організації нелегальних «трафіків». Вони пропонували військовозобов'язаним допомогти виїхати за кордон за допомогою підроблених довідок в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Буде підготовлено закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни – КлименкоРада та Кабмін підготують законопроєкт про покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни, повідомив глава МВС.

На Закарпатті правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на нелегальній міграції до країн ЄС. До його складу входило 12 осіб.

Вони підвозили своїх клієнтів за декілька кілометрів до кордону, а далі пішки йшли лісовими стежками. Під час обшуків у фігурантів знайшли незареєстровану стрілецьку зброю з набоями та бойову гранату РГД.

При цьому, в Івано-Франківській області канал втечі за кордон організували четверо місцевих жителів. Вони займалися виготовленням фіктивних довідок про непридатність. На підставі підробок ухилянтів вивозили за кордон.

Водночас, у Тернопільській області СБУ викрила групу, яка за гроші включала ухилянтів до списків підприємства, яке нібито здійснювало міжнародні перевезення.

Чоловіки отримували можливість незаконно виїхати за кордон. Частина їх клієнтів навіть не мали водійських посвідчень.

Усім фігурантам справ оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які категорії чоловіків можуть виїжджати за кордон під час дії воєнного стану.

Також ми писали, як змінилися правила перетину кордону для чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: