Справа Трубіцина: стало відомо, хто просив Буданова посприяти виїзду депутата за кордон

Читать на русском
Як виявилося, скандальний депутат постачав спеціальне обладнання для Сил оборони України як волонтер одного з благодійних фондів.

Депутат Київради Владислав Трубіцин, звинувачений у отриманні хабара за «допомогу» у розміщенні МАФів, виїхав із України завдяки сприянню Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Про це заявив речник ССО Олександр Кондратенко у коментарі проєкту «Схеми».

У ГУР назвали причину видачі Трубіцину листа для безперешкодного виїзду з УкраїниПредставник розвідувального відомства підтвердив факт існування листа та заявив, що він був виданий на прохання іншої структури.

Він підтвердив, що у січні цього року представники ССО звернулися до начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова з проханням посприяти виїзду Трубіцина, а також ще чотирьох людей за кордон.

У ССО зазначили, що люди, які потрапили до списку, залишили Україну як волонтери для забезпечення військових «спеціальним обладнанням».

«Метою цього звернення був виїзд за кордон Владислава Трубіцина як представника благодійного фонду «Рідна Оболонь» та ще чотирьох осіб теж від цього фонду. Виїзд був необхідний для виконання ним та групою осіб спеціального завдання щодо забезпечення ССО спеціальним обладнанням. На жаль, характер завдання не може бути розкритий, оскільки містить дані, що становлять службову таємницю», – заявив Кондратенко.

У ССО також зазначили, що «вкрай негативно» ставляться до того, що «ця особа скористалася таким приводом під час війни у своїх особистих цілях і не повернулася до України для виконання процесуальних обов'язків у суді».

Нагадаємо, кілька днів тому ЗМІ повідомили, що Трубіцин зміг перетнути державний кордон України на підставі листа від Буданова. У ньому глава ГУР просив посприяти «безперешкодному перетину кордону» для виїзду у відрядження у період з 28 січня по 25 травня 2023 року п'ятьом особам, зокрема Трубіцину.

Депутата звинувачують у організації корупційної схеми. За версією слідства, Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовими особами комунальних підприємств організували схему, в рамках якої отримували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів.

Раніше повідомлялося, що САП просить оголосити Трубіцина у розшук, а його заставу – стягнути до бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: