Доля медіагрупи Пригожина досі не вирішена, а акаунти його тролів досі активні – FT

Читать на русском
Заколот засновника ПВК Вагнер Євгена Пригожина не перервав роботу його ферми тролів. Якщо Пригожин втратить контроль над нею, то вона швидко перейде до іншої структури, наближеної до Кремля.
Фото: росЗМІ

Після провального заколоту очільника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина його медіагрупа «Патріот» припинила роботу, але її доля досі остаточно не вирішена. У той же час акаунти тролів Пригожина і досі активні в інтернеті.

Про це пише Financial Times.

Після бунту Пригожина його медіакомпанія «Патріот» оголосила у соцмережах про своє закриття. Але, як пише видання з посиланням на інформовані джерела, її доля остаточно не вирішена.

РосЗМІ були не готові до заколоту Пригожина: розвідники розповіли, як змінювалася їхня риторикаРосійські державні ЗМІ були не готові до заколоту засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина. Їхня риторика мінялася у три етапи.

За словами Олександра Іонова, на якого США наклали санкції і висунули звинувачення у співпраці з Пригожиним і російськими спецслужбами з метою підриву виборів у США, заявив виданню, що «група («Патріот») була призупинена, а не закрита, тому що на даний момент є більш нагальні справи». Він зауважив, що для комерційних покупців може бути цікава «дуже велика патріотична аудиторія» холдингу.

Як зазначив керівник сайту Neva News, що належить «Патріоту», Олександр Краснобаєв, «редакційна робота призупинена», але він «сподівається на її відновлення».

У той же час ферма анонімних акаунтів Пригожина продовжує діяти, як і раніше.

«Заколот не перервав роботу тролів ані на секунду», – сказав один з активістів, який назвався Антиботом. Він додав, що поява нового власника – питання часу.

«Якщо Пригожин втратить контроль над нею, вона швидко перейде до іншої структури, близької до Кремля», – вважає він.

Видання зазначає, що до 2017 року медіагрупа Пригожина охопила мільйони користувачів, створивши мережу з десятків прокремлівських сайтів новин.

«Навіть після блокування більшості з них після подій минулого місяця ресурси під егідою «Патріота» все ще привертають увагу понад 20 мільйонів користувачів», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни припустили, що путін має намір зберегти ПВК «Вагнера» як бойову силу окремо від Пригожина.

Також у Кремлі заявили, що путін та Пригожин зустрічалися після заколоту.

Раніше повідомлялося, що Пригожин і бойовики «Вагнера» досі мають повну свободу в росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: