РосЗМІ були не готові до заколоту Пригожина: розвідники розповіли, як змінювалася їхня риторика

Читать на русском
Російські державні ЗМІ були не готові до заколоту засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина. Їхня риторика мінялася у три етапи.
Getty Image

Російські державні ЗМІ були не готові до заколоту засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина. Їхня риторика мінялася у три етапи.

Про це повідомляє британська розвідка.

Спершу російські медіа не були готові до заколоту, тому дотримувалися свого звичного розкладу.

Після того, як заколот був зупинений, ЗМІ намагалися «виправити» звинувачення стосовно пасивності сил безпеки та намагалися об'єднати країну навколо путіна.

«Наративи просували ідею про те, що диктатор Володимир Путін переміг, зірвавши повстання, уникнувши при цьому кровопролиття» – зазначають розвідники.

Через тиждень ЗМІ почали применшувати значення Пригожина, одночасно намагаючись заплямувати його. Тоді як Telegram-канали «Вагнера» в основному замовкли, майже напевно через втручання держави.

«На противагу цьому, путін взяв на себе незвично велику публічну відповідальність, майже напевно, з метою продемонструвати свою силу», – додають у повідомленні.

Тим часом аналітики Інституту вивчення війни стверджують, що жодних ознак того, щоб влада рф затримувала найманців, що брали участь у заколоті ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, або висилала їх, не спостерігається.

Представники міністерства оборони США вважають, що Пригожин після свого заколоту більшу частину часу перебував у рф, а не в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: