У європейській розвідці з'ясували, ким росія має намір замінити «вагнерівців» на фронті

Читать на русском
Вагнерівців на фронті в Україні замінять чеченці та ув'язнені, повідомляють представники європейської розвідки.
Ілюстративне фотоtwitter.com/666_mancer

Росія готується відправити в Україну більше чеченських бойовиків та ув'язнених, щоб закрити прогалини, залишені найманцями ПВК «Вагнер».

Про це пише Bloomberg із посиланням на представників європейської розвідки.

За словами чиновників, після того, як «Вагнер» оголосив про звільнення з Бахмута, росії довелося перекинути туди більшу кількість військ, послабивши позиції на півдні України.

Минулого тижня керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що «вагнерівці» навряд чи знову з'являться на полі бою в Україні. Він також сказав, що група була «найбоєздатнішою російською одиницею, яка могла досягти успіху за будь-яку ціну».

Відхід «Вагнера» з України, ймовірно, не змінить перебіг війни. За словами європейських чиновників, найближчими тижнями росія відправить на передову більше чеченців та засуджених.

Як розповіли європейські офіційні особи, розпочавши вербування засуджених, російське міністерство оборони неухильно збільшувало їхню кількість в армії до близько 15 тисяч осіб, і, ймовірно, їх буде ще більше. Близько 2 тисяч осіб служать у так званих штрафних військових частинах «Штурм Z».

Незрозуміло, скільки додаткових сил могла б надати Чечня. Навесні Рамзан Кадиров говорив, що в Україні нібито вже перебуває 7 тисяч військових та ще 2400 проходять підготовку. Але, як зазначає агентство, чеченські бойовики поки що не виявляли помітної ефективності під час війни – їх прозвали «батальйони TikTok».

Нагадаємо, у російській Держдумі запевнили, що потреби у новій мобілізації у зв'язку з відходом ПВК «Вагнер» з України немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: