Пригожин та бойовики «Вагнера» досі мають повну свободу у росії – ISW

Читать на русском
Не видно жодних ознак того, щоби російська влада висилала або затримувала командирів чи рядових бойовиків ПВК Вагнер, які брали участь у заколоті в рф. Про це повідомляють аналітики ISW.
Євген Пригожин

Жодних ознак того, щоб влада рф затримувала найманців, що брали участь у заколоті ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, або висилала їх, не спостерігається.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Путін і надалі дозволяє «вагнерівцям» і Пригожину діяти в росії, що є потенційною загрозою для його режиму.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

Те, що Пригожин та 25 тисяч його найманців, що були учасниками збройного повстання, мають повну свободу пересування і спілкування в рф, вказує або на надзвичайну і необґрунтовану впевненість путіна в їхній новій лояльності, або на прагнення переманити якомога більше членів ПВК на свій бік. Крім того, це може говорити про нездатність вжити заходів проти них», – зазначають аналітики.

Також в Інституті підкреслили, що наслідки заколоту незрозумілі для Пригожина та бойовиків «Вагнера», але українська сторона «від цього виграла». Експерти пояснюють це тим, що група «Вагнера» є найефективнішою бойовою силою рф. І, ймовірно, бойовики утримаються від участі у бойових діях на період поточного українського контрнаступу.

«Це може назавжди знизити загальну здатність рф вести війну в Україні», – йдеться у звіті інституту.

Також в ISW відзначили, що поспішний вихід найманців ПВК з Бахмута підірвав позиції росіян в цьому районі і сприяв тактично важливим успіхам, яких ЗСУ досягли навколо міста.

Нагадаємо, британські розвідники повідомили, що російські окупанти страждають від низького бойового духу і навряд чи мають резерви, щоб утримувати Бахмут.

Також повідомлялося, що українські захисники мають значні успіхи у Бахмутському напрямку.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина немає на території його країни.

Крім того, в росії запевнили, що нової мобілізації через відхід «вагнерівців» з України не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: