США готують пакет допомоги Україні на 500 млн доларів: ЗМІ розповіли, що у списку

Читать на русском
У пакет допомоги має увійти техніка, яка потрібна Україні для контрнаступу. ЗСУ, серед іншого, мають отримати 30 бойових машин Bradley та 25 бронетранспортерів Stryker.
StrykerФото: Getty Images

Влада США має намір анонсувати новий пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів доларів.

Про це повідомляє видання Reuters із посиланням на двох американських чиновників.

Пентагон переоцінив вартість допомоги Україні на кілька мільярдівПомилка в розрахунках виникла тому, що служби Пентагону використовували вартість обладнання, яке заміщує передану техніку, а не так звану залишкову вартість.

У пакет допомоги має увійти «техніка, яка потрібна Україні для контрнаступу». Очікується, що ЗСУ отримають 30 бойових машин Bradley та 25 бронетранспортерів Stryker.

Крім того, США передадуть Україні боєприпаси для HIMARS, протитанкові засоби, у тому числі Javelin, та снаряди для комплексів ППО Patriot та Stinger.

За даними журналістів, про передачу озброєння планують оголосити у вівторок, 27 червня. У Вашингтоні вважають, що ця партія допоможе наголосити на рішучості США допомогти Україні на тлі спроб заколоту в росії.

Нагадаємо, 21 червня стало відомо, що США виділять Україні додаткові 1,3 мільярди доларів на відновлення після російського вторгнення.

Раніше Міністерство оборони США оцінило загальний обсяг військової допомоги Україні більш ніж у 40 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: