Bradley, Stryker та боєприпаси: США оголосили нову допомогу для України на 500 млн доларів

Читать на русском
До партії допомоги увійшла зброя для підтримки контрнаступу України та зміцнення її системи ППО. ЗСУ, серед іншого, отримають 30 бойових машин піхоти Bradley, 25 бронетранспортерів Stryker та додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot.
Фото: US Department of Defense

Уряд США виділив Україні новий великий пакет військової допомоги.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Пентагону.

Пентагон переоцінив вартість допомоги Україні на кілька мільярдівПомилка в розрахунках виникла тому, що служби Пентагону використовували вартість обладнання, яке заміщує передану техніку, а не так звану залишкову вартість.

Вартість пакету озброєння оцінюється в 500 млн. доларів. До партії допомоги увійшла зброя для підтримки контрнаступальних операцій України та зміцнення її системи ППО.

Україна, серед іншого, отримає 30 бойових машин піхоти Bradley, 25 бронетранспортерів Stryker, додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot, зенітні комплекси Stinger, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протирадіолокаційні ракети, а також стрілецька зброя та 22 мільйони набоїв.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі в сфері безпеки», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 червня стало відомо, що США виділять Україні додаткові 1,3 мільярди доларів на відновлення після російського вторгнення.

Раніше Міністерство оборони США оцінило загальний обсяг військової допомоги Україні більш ніж у 40 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: