США збираються надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном – WSJ

Читать на русском
США слідом за Великою Британією мають намір надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном, повідомляють ЗМІ.
Ілюстративне фото7th Army Training Command

Адміністрація президента США Джо Байдена після кількох тижнів внутрішніх дебатів має намір надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на високопосадовця адміністрації.

Снаряди зі збідненого урану: що це таке і чи належить до ядерної зброїПро те, що являють собою боєприпаси, які використовують збіднений уран, та чи можна відносити їх до категорії ядерної зброї – в матеріалі Слово і діло

Пентагон хоче, щоб американські танки Abrams, передані Україні, були озброєні снарядами зі збідненим ураном, які регулярно використовуються армією США та дуже ефективні проти російських танків.

«Снаряд б'є як товарний поїзд. Він дуже довгий та дуже щільний. Таким чином він спрямовує велику кількість кінетичної енергії на певну точку масиву ворожої броні», – пояснив військовий аналітик Rand Corporation Скотт Бостон.

Пропозиція обговорювалася в Білому домі, і деякі чиновники висловили стурбованість тим, що відправка снарядів може піддати Вашингтон критиці.

Крім того, Білий дім все ще обговорює, чи надавати Україні іншу зброю, зокрема касетні боєприпаси. Це прохання України підтримують деякі офіційні особи Пентагону.

Чиновники Ради нацбезпеки та Держдепартаменту опираються наданню касетних боєприпасів.

Нагадаємо, у квітні Велика Британія передала Збройним силам України снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2.

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі заявив, що у такому кроці немає ядерної ескалації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: