Україна націоналізувала російський літак вартістю 150 млн грн

Читать на русском
Вантажно-пасажирський літак АН-140-100 вартістю майже 150 млн грн перейшов у власність України. У СБУ зазначають, що саме корпорація Ростех постачає бойові літаки для армії країни-агресора.
РБК–Україна

Україна націоналізувала літак корпорації «Ростех», – одного з найбільших виробників військової авіатехніки в рф.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу в дохід України майна підсанкційної російської корпорації «Ростех». Мова йде про вантажно-пасажирський літак АН-140-100 вартістю майже 150 млн гривень.

«До повномасштабного вторгнення рф повітряне судно було передано українському держпідприємству «Антонов» для здійснення технічних налаштувань, випробувань і подальшого повернення до країни-агресора», - зазначають правоохоронці.

За даними слідства, російський літак перебував на балансі московського «Авіаційного комплексу ім. С.В. Іллюшина», який входить до структури «Ростеха» і постачає бойові літаки для армії країни-агресора, які воюють проти України.

Наразі слідчі СБУ розслідують дії керівництва цієї російської компанії за ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Нагадаємо, за даними аналітиків, в Україні понад півроку заблокована націоналізація 903 російських об'єктів.

Також, ВАКС конфіскував продукцію авіаційного заводу рф, переданого «Антонову»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: