В Україні понад півроку заблокована націоналізація 903 російських об'єктів – аналітики

Читать на русском

В Україні із серпня заблоковано націоналізацію 903 об'єктів, які належать уряду росії та російським державним компаніям.

В Україні вже понад півроку заблоковано націоналізацію понад 900 комерційних об'єктів, які належать уряду росії та російським державним компаніям.

Про це повідомляє група аналітиків Trap Aggressor із посиланням на відповідь Міністерства економіки.

У списку – 79 підприємств та рухоме майно, 8 літаків, 11 морських суден, 552 одиниці рухомого складу РЖД (напіввагони, вагони, платформи, тягачі тощо), 58 легкових автомобілів, 18 автобусів та вантажівок, складові для літаків, авто, причепи, газовидобувні конструкції.

5 серпня Кабінет міністрів прийняв проєкт президентського указу про вилучення 903 об'єктів, що належать рф та її резидентам. Далі документ передали до РНБО, але повернули назад до Міністерства економіки на доопрацювання. З того часу рішення про вилучення так і не було ухвалено.

Аналітики зазначають, що відповідно до закону «Про Державний бюджет України», отримані кошти від вилучення російського майна мають бути направлені до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а далі – на будівництво та реконструкцію будівель, об'єктів критичної інфраструктури, установ охорони здоров'я, придбання житла переселенцям і людям, які втратили будинки внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, у грудні до державного бюджету надійшло понад 3 мільярди гривень, отримані за результатами вилучення об'єктів права власності росії та її резидентів в Україні.

Також Україна націоналізувала заводи та агрохолдинг, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: