Парламентська асамблея ОБСЄ визнала росію країною-спонсором тероризму

Читать на русском
Вперше саме таке формулювання закріплене у офіційному документі міжнародної організації. Раніше ПАРЄ назвало режим в рф терористичним.
facebook.com/yevheniya.khudzik

У вівторок, 4 липня, Парламентська асамблея ОБСЄ визнала росію країною спонсором тероризму. Також ПВК «Вагнера» було визнано терористичною організацією.

Про це заступниця голови депутатської фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомляє у Facebook.

За злочин агресії: які країни вже підтримали створення спецтрибуналу для росіїСтворення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії росії підтримали кілька десятків країн. Список – на інфографіці.

Як зазначається, на сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ у Ванкувері прийняли підсумкову декларацію, яка, зокрема, говорить, що:

  • тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці;

  • дії ПВК «Вагнера» від імені російського уряду можуть бути справедливо охарактеризовані як терористичні. При цьому наголошується, що російський диктатор особисто визнав, що «вагнерівці» були «повністю фінансовані» державою;

  • держави-члени ОБСЄ мають вжити заходів проти ПВК «Вагнера» та її афілійованих та правонаступницьких структур, у тому числі шляхом оголошення їх терористичною організацією.

Крім того, ПА ОБСЄ в документі закликає держави-членів посилювати міжнародні норми, які чітко визнають: терористичний характер ПВК «Вагнера» та її дій, а також відповідальність рф як держави-спонсора цієї терористичної організації. До того ж наголошується неприпустимість залучення таких суб'єктів у міждержавні відносини.

«Вперше таке формулювання закріплене у офіційному документі міжнародної організації», - зазначила Кравчук.

Нагадаємо, ще у листопаді минулого року делегація України у Парламентській асамблеї ОБСЄ вирішила бойкотувати її роботу через небажання вигнати росію.

«Слово і діло» писало, з яких організацій та програм вигнали росію у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: