Україна бойкотуватиме засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ: у чому причина

Читать на русском
Україна не братиме участі в Парламентській асамблеї ОБСЄ у Відні, які відбудеться 23-24 лютого.
Getty Image

Україна не братиме участі в Парламентській асамблеї ОБСЄ у Відні, які відбудеться 23-24 лютого.

Про це в етері телемарафону заявила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Причиною українського бойкоту – участь росіян у засіданні. Головною темою сесії стануть роковини повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Ми не будемо брати участь в жодних офіційних заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ. Австрія видала 61 візу росіянам, де будуть не тільки парламентарі, а й представники спецслужб, пропагандисти, які приїдуть використовувати засідання як декорацію», – заявила Кравчук.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

У МЗС Австрії ж заявили, що відповідно до укладеної з ОБСЄ угоди мають юридичні зобов’язання щодо видачі віз делегації російської федерації. Проте українські парламентарі все ж поїдуть до Відня, щоб провести переговори з партнерами. Водночас українська громада планує акції протесту біля Хофбурга, де буде проходити засідання.

Нагадаємо, ще у листопаді минулого року делегація України у Парламентській асамблеї ОБСЄ вирішила бойкотувати її роботу через небажання вигнати росію.

«Слово і діло» писало, з яких організацій та програм вигнали росію у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: