Українська делегація бойкотуватиме ПА ОБСЄ: у чому причина

Читать на русском
Делегація України заявила, що буде бойкотувати засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ через відмову змінити правила, щоб вигнати росію.
Ілюстративне фотоФото – RFE

Делегація України у Парламентській асамблеї ОБСЄ вирішила бойкотувати її роботу через небажання вигнати росію.

Про це розповіла член делегації та депутат від «Слуги народу» Євгенія Кравчук у Facebook.

За її словами, постійний комітет Парламентської асамблеї не зміг змінити своїх правил, щоб вигнати делегацію росії.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

«Ми, українська делегація, бойкотуємо роботу в ПА ОБСЄ, поки ця міжнародна організація не зможе сформувати своє ставлення до участі у ній росіян – пропагандистів та представників держави-терориста, держави-злочинця», – зазначила Кравчук.

Відомо, що у Варшаві триває 20 засідання ПА ОБСЄ. Польща не видала візи російській делегації. У свою чергу, Україна запропонувала внести поправки до регламенту, які дозволять позбавити рф повноважень.

Нагадаємо, Польща заборонила в'їзд міністру закордонних справ росії Сергію Лаврову для участі у міністерській зустрічі ОБСЄ.

Також президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман заявив, що російських та білоруських спортсменів виключають зі своїх рейтингів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: