Скільки молоді хоче повернутись в Україну з-за кордону – соцопитування

Читать на русском
Відповідна вибірка української молоді за кордоном становила 405 респондентів віком 14-34 роки.
Getty Images

В Україну хочуть повернутися 76% молодих людей, які станом на 429-й день повномасштабного вторгнення рф перебувають за кордоном через війну.

Про це повідомляє «Укрінформ», з посиланням на заяву представника ГО «Аналітичний центр Cedos» Івана Вербицького під час презентації дослідження «Вплив війни на молодь в Україні».

Як зазначається, вибірка молоді за кордоном становила 405 респондентів віком 14-34 роки. Опитування проводилось з 28 грудня 2022 року по 6 січня 2023 року; за допомогою сервісу таргетованих розсилок повідомлень від Київстар було надіслано СМС із посиланням на опитувальник.

«76% молоді хотіли б повернутись в Україну, 3% - хотіли б переїхати в іншу країну, 11% - не хотіли б повертатися в Україну, 2% - не хотіли б повертатися, але хотіли б переїхати всередині країни, в якій зараз знаходяться, 8% - важко відповісти», - сказав він.

Як змінювалися настрої українців щодо закінчення війни з росієюНа початку війни лише 3 відсотки українців думали, що для перемоги над росією потрібно понад рік. Зараз майже половина чекає на закінчення війни через півроку-рік.

Вибірка репрезентує користувачів Київстар, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року, за країнами проживання, за винятком рф та білорусі.

Нагадаємо, за результатами соцопитування групи «Рейтинг», 97% громадян України вірять у те, що у війні проти росії буде здобута перемога. А 74% українців вірять у те, що Україна повернеться на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Також велика частина українців вірить, що перемогти агресора вийде ще до початку 2024 року.

Варто зазначити, що у Збройних сил України найвищий рівень довіри серед соціальних інститутів нашої країни. Їм довіряють 96% громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: