У Москві запроваджують антитерористичні заходи, а у Ростові «вагнерівці» захоплюють адмінбудівлі

Читать на русском
На вулицях Ростова-на-Дону помітили танки та людей у військовій формі, які оточили штаб Південного військового округу, а у Москві запроваджують антитерористичні заходи через бунт Пригожина.
«Вагнерівці» у Ростові-на-ДонуФото: t.me/news161ru

Очільник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин організував збройний заколот, тому у Москві проводяться антитерористичні заходи, спрямовані на посилення безпеки.

В Москві, Воронежі та Ростові-на-Дону після опівночі підняли по тривозі ФСБ, Росгвардію та поліцію, в містах введено план «Фортеця». Його суть полягає у максимальному захисті державних органів влади та правопорядку.

Також у столиці рф запровадили додатковий контроль на дорогах. Можливе обмеження масових заходів, повідомив у Telegram мер Москви Сергій Собянін.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Крім того, за деякими даними, «вагнерівці» фактично захопили російський Ростов-на Дону і рухаються в бік Воронежа.

Так, у російських Telegram-каналах поширюються численні відео та фото про захоплення «вагнерівцями» адміністративних будівель та військових будівель у Ростові. Вони нібито були здані без бою. На фото та відео видно, що люди в камуфляжі оточили штаб Південного військового округу, відділ поліції на Будьоновському, Головне управління МВС, УФСБ та адміністрацію Ростова.

О 7-й годині ранку Пригожин заявив, що в Ростові деякі бійці Росгвардії та поліції нібито перейшли на його бік. З іншими відбуваються «сутички».

Нагадаємо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. За словами Пригожина, «загинула величезна кількість бійців».

Згодом Пригожин оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу.

У відповідь Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу через заклик глави ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до збройного заколоту, йому загрожує 20 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: