ФСБ і Суровікін закликали Пригожина та його найманців «зупинитися»

Читать на русском
У ФСБ рф звинувачують власника ПВК Вагнер Євгена Пригожина у закликах до громадянського конфлікту, а також звернулись до найманців з проханням затримати його.
Фото: censor.net

Федеральна служба безпеки РФ закликала бойовиків ПВК «Вагнер» не виконувати накази Євгена Пригожина і затримати його. Крім того, генерал Сергій Суровікін у відеозверненні закликав найманців «зупинитися».

Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Закликаємо бійців ПВК не робити непоправної помилки, припинити будь-які силові дії проти російського народу, не виконувати злочинні та зрадницькі накази Пригожина, вжити заходів для його затримання», – йдеться у зверненні ФСБ.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Також до «вагнерівців» звернувся генерал Суровікін.

«Щойно за наказом керівництва Міністерства оборони я прибув з передової, де наші війська б'ються з противником на смерть із переважаючими силами противника, зазнають втрат, але стоять на своїх позиціях.

Я звертаюся до керівництва, командирів і бійців ПВК «Вагнера». Ми разом із вами воювали, несли втрати, разом перемагали. Ми однієї крові, ми воїни.

Я закликаю зупинитися, противник тільки й чекає, коли у нас загостриться внутрішньополітична обстановка. Не можна грати йому на руку. Поки не пізно, потрібно підкоритися волі і наказу всенародно обраного президента рф, зупинити колони, повернути їх у пункти постійної дислокації. Вирішити всі проблеми тільки мирним шляхом під керівництвом верховного головнокомандувача Збройних сил рф», – сказав він.

Нагадаємо, що ввечері 23 червня Пригожин заявив, що армія рф обстріляла позиції «Вагнера», вбивши «величезну кількість солдатів». У відповідь на це він пообіцяв помститися та вирушити разом з 25 тисячами солдатів «розбиратися з беззаконням в армії».

В Москві та Ростові силовиків підняли по тривозі, в містах введено план «Фортеця», також на дорогах будуються блокпости.

Також ФСБ рф порушила кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: