«Вагнерівці» зайняли всі військові об'єкти у Воронежі – Reuters

Читать на русском
Найманці Пригожина увійшли до Воронежа. В суботу, 24 червня, вагнерівці взяли під контроль усі військові об'єкти в місті.
Reuters

Найманці Пригожина увійшли до Воронежа. В суботу, 24 червня, «вагнерівці» взяли під контроль усі військові об'єкти в місті.

Про це повідомляє Reuters.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

За словами видання, про вхід до міста повідомили самі ж найманці, а також деякі проросійські ЗМІ. Натомість про захоплення військових об'єктів у місті виданню повідомили джерела в російських спецслужбах. Проте місцевий губернатор наразі не заявив про те.

«Бойовики «Вагнера» взяли під свій контроль військові об’єкти у місті Воронеж, яке розташоване приблизно за 500 км на південь від Москви», – йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що у Воронезькій області була оголошена так звана контртерористична операція.

Нагадаємо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. За словами Пригожина, «загинула величезна кількість бійців».

Згодом Пригожин оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу.

У відповідь Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу через заклик глави ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до збройного заколоту, йому загрожує 20 років тюрми.

Президент російської федерації володимир путін заявив про «внутрішню зраду» та віддав наказ Збройним силам зупинити «заколот».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: