Велика Британія виділить ще 500 млн доларів для України: на що підуть кошти

Читать на русском
Кабмін підписав чергову угоду про залучення фінансування в розмірі 500 млн доларів від Великої Британії.
t.me/Denys_Smyhal

Кабмін, за підтримки Світового банку, підписав чергову угоду про залучення фінансування в розмірі 500 млн доларів від Великої Британії з пакету допомоги Україні на суму 1,76 млрд, яка буде надана за підтримки США, Сполученого королівства та Фінляндії.

Про це прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляє у Telegram.

Не лише Україну: кого фінансує група Світового банкуЯке фінансування група Світового банку надала своїм країнам-партнерам, починаючи з 2018 року – на інфографіці.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення росії Світовий банк є одним із лідером щодо мобілізації ресурсів для допомоги України.

При цьому, керівник українського уряду повідомив, що кошти будуть спрямовані на зарплати рятувальників та вчителів, виплату пенсій, підтримку малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, одиноких матерів, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Нагадаємо, що Світовий банк планує надати Україні додаткове фінансування на інфраструктурні проєкти.

Нещодавно глава уряду Денис Шмигаль заявив, що Світовий банк стане одним із ключових партнерів у сфері відновлення України та профінансує як мінімум три масштабні проєкти.

Також Світовий банк назвав мінімальну суму, необхідну для відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: