Британські розвідники розповіли про переміщення окупантів після підриву Каховської ГЕС

Читать на русском
Підрив дамби Каховської ГЕС дозволив окупантами передислокувати свої війська, які розташовувалися уздовж Дніпра, щоб посилити інші напрямки.
Getty Image

Підрив дамби Каховської ГЕС дозволив окупантами передислокувати свої війська, які розташовувалися уздовж Дніпра, щоб посилити інші напрямки.

Про це повідомляє британська розвідка.

Вони відзначають, що останні десять днів росіяни почали перекидати частини своїх військ зі східного берега Дніпра для посилення Запорізького та Бахмутського напрямів. Потенційно йдеться про кілька тисяч військових 49-ї армії, у тому числі її 34-ї окремої механізованої бригади, а також десантників та морпіхів.

«Передислокація угруповання «Дніпро», ймовірно, відображає думку росії про те, що велика українська атака через Дніпро тепер менш ймовірна після обвалення Каховської греблі і спричиненої цим повені», – додають у повідомленні.

Водночас партизани стверджують, що підрив дамби сильно підкосив можливості армії країни-окупанта. У районах підтоплення військові рф страждають від інфекційних захворювань, у багатьох підозра на холеру.

Тим часом група чинних і колишніх російських чиновників закликає російські війська повернутися до «загальновизнаних» кордонів рф через екокатастрофу, спричинену підривом греблі Каховської ГЕС у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: