Британія підтримує вступ України до НАТО за спрощеною процедурою – глава МЗС

Читать на русском
За словами Клеверлі, союзники бачать прогрес України у питанні реформування своїх Збройних сил. У зв'язку із цим Британія готова підтримати спрощену процедуру вступу країни до НАТО.
Фото: Reuters

Влада Великої Британії виступає за спрощену процедуру вступу України до НАТО.

Таку заяву зробив глава британського МЗС Джеймс Клеверлі, його цитує The Guardian.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

Він зазначив, що Лондон підтримає пропозицію України не проходити усі етапи Плану дій для приєднання до Альянсу.

«Ми всі бачимо, як Україна розвивається, це відбувається надзвичайно швидко. Єнс Столтенберг на неофіційному саміті міністрів закордонних справ НАТО сказав, що насправді багато вимог плану дій щодо членства успішно виконуються», – сказав Клеверлі.

Клеверлі додав, що Україні вдається успішно реформувати свої Збройні сили у ході повномасштабної війни з росією.

«Я думаю, що позиція Британії була б дуже і дуже прихильною, якби ми відійшли від плану дій щодо членства, визнавши, що випадки як Швеції, так і Фінляндії не вимагали цього. Українці продемонстрували свою прихильність до реформи Збройних сил і проявили себе на полі бою. І я думаю, що всі союзники НАТО визнають це», – резюмував глава МЗС.

Варто зазначити, що президент США Джо Байден нещодавно заявив, що американська влада не має наміру спрощувати процес вступу до НАТО для України. При цьому союзники, за даними ЗМІ, продовжують чинити тиск на Байдена, щоб той все ж таки підтримав значно швидший і надійніший шлях до членства України в НАТО.

Раніше генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не запрошуватиме Україну до Альянсу на липневому саміті у Вільнюсі, але ухвалить низку важливих рішень щодо зближення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: