Світовий банк профінансує три масштабні проєкти в Україні: Шмигаль розкрив деталі

Читать на русском
Прем'єр розповів, що організація направить в Україну майже 1,5 млрд доларів інвестицій. Кошти підуть на проєкти у сфері енергетики, транспортної інфраструктури та охорони здоров'я.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Світовий банк стане одним із ключових партнерів у сфері відновлення України та профінансує як мінімум три масштабні проєкти.

Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Світовий банк назвав мінімальну суму, необхідну для відновлення УкраїниЗа даними Світового банку, тільки у 2023 році Україні знадобиться 14 мільярдів доларів інвестицій для відновлення та реконструкції критично важливих та пріоритетних об'єктів.

Він розповів, що організація направить в Україну майже 1,5 млрд доларів інвестицій. Кошти підуть на проєкти у сфері енергетики, транспортної інфраструктури та охорони здоров'я.

«У сфері енергетики – це проєкт Re-Power на 500 мільйонів доларів. Минулого тижня у Вашингтоні ми підписали угоду на перші 200 мільйонів доларів для відновлення нашої енергетики та систем теплопостачання в українських містах», — зазначив глава уряду.

На два інші проєкти СБ сумарно виділить ще 950 млн доларів. Йдеться про програму розвитку транспортної інфраструктури під назвою RELINC та програму відновлення лікарень, яка отримала назву Heal Ukraine.

Крім того, Україна домовилася із групою Світового банку про Спеціальну програму для реагування на виклики та відновлення України. Як зазначив Денис Шмігаль, завдяки цій програмі Україна залучить від МБРР до 6 млрд доларів додаткового фінансування.

«Ці кошти підуть на відновлення об'єктів критичної, соціальної та транспортної інфраструктури. Тепер очікуємо на затвердження програми та її старт уже цього року», – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо нещодавно прем'єр відвідав Канаду та США. Там він домовився про нові пакети фінансової допомоги від Франції та країн Великої Сімки.

Раніше Шмигаль назвав 5 пріоритетів у відновленні України у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: