Британські розвідники розповіли, як росіяни готують до оборони окупований Крим

Читать на русском
Росіяни почали створювати оборонні рубежі біля Перекопу, що на півночі окупованого Криму.  Вочевидь вони готуються до наступу українських військ.
Getty Image

Росіяни почали створювати оборонні рубежі біля Перекопу, що на півночі окупованого Криму. Вочевидь вони готуються до наступу українських військ.

Про це повідомляє британська розвідка.

Відомо, що останніми тижнями російські сили продовжили розбудовувати оборону у тилу, особливо на підступах до окупованого Криму. Сюди входить велика смуга оборони протяжністю 9 км за 3,5 км на північ від Армянська, на вузькому сухопутному перешийку, що з'єднує Крим із Херсонською областю. Збереження контролю над півостровом досі є головним політичним пріоритетом Кремля.

Росіяни почали створювати оборонні рубежі біля Перекопу, що на півночі окупованого Криму.  Вочевидь вони готуються до наступу українських військ.
Ministry of Defence

«Ці продумані оборонні споруди підкреслюють думку російського командування про те, що українські сили здатні безпосередньо атакувати Крим. Росія, як і раніше, вважає збереження контролю над півостровом своїм головним політичним пріоритетом», – додають розвідники.

Нагадаємо, на нещодавніх супутникових знімках видно, що російська армія побудувала численні лінії оборони від адміністративного кордону з Україною до Джанкоя. Військові експерти стверджують, що це свідчить про підготовку армії окупанта до оборони під час наступальної операції ЗСУ.

Також писали, що окупаційна армія подвоїла кількість бойових дельфінів для захисту бази Чорноморського флоту, розташованої у Севастопольській бухті.

Тим часом колаборанти та росіяни масово їдуть із півночі Криму. Перші - вглиб півострова, другі ж додому - до російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: