Британія виділить понад 20 млн доларів на посилення кіберзахисту України

Читать на русском
Велика Британія виділить 16 млн фунтів стерлінгів, що складає 20,48 млн доларів, Україні на зміцнення кіберзахисту.
АрміяInform

Велика Британія виділить 16 млн фунтів стерлінгів, що складає 20,48 млн доларів, Україні на зміцнення кіберзахисту.

Про це заявив прем'єрміністр Британії Ріші Сунак.

За його словами, виділити кошти на зміцнення кіберзахисту вирішили в той час, коли Україна розпочала свій контрнаступ. Ці кошти виділяють на додаток до 6,35 млн фунтів стерлінгів (8,1 млн доларів), обіцяних минулого року. Сунак додає, що ще 9 млн фунтів стерлінгів (11,51 млн доларів) потенційно можуть надійти від міжнародних союзників.

«Жахливі напади росії на Україну не обмежуються варварським вторгненням на територію країни, але також включають огидні спроби атакувати кіберінфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських до енергетичних, невинному українському населенню», – заявив прем'єр.

Відтак пакет допомоги зможе допомогти Україні захистити критично національну інфраструктуру від російських атак у той час, коли українські воїни продовжують витісняти ворога з окупованих територій.

Раніше повідомляли, що Британія надасть Україні засоби протиповітряної оборони на суму 92 млн фунтів стерлінгів (116 млн доларів США).

Тим часом програма розвитку ООН спільно з партнерами надасть Україні 1 мільярд доларів. Гроші підуть на програми з відновлення України та допомоги виробництвам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: