«Буде так само, як восени»: Зеленський оцінив динаміку контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Президент погоджується з тим, що контрнаступ ЗСУ на півдні просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.
Фото: AP

Контрнаступ ЗСУ на півдні зараз просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ВВС.

Україна задіяла для контрнаступу лише 3 із 12 бригад, головне ще попереду – ReutersУкраїна наразі задіяла лише 3 із 12 бригад у контрнаступі. Головне ще попереду, вважають аналітики.

За його словами, подібна ситуація виникала минулої осені – тоді наступ українських військ теж розпочинався подібним чином.

«Восени у нас були контрнаступальні дії у відповідь і здавалося, що це уповільнений процес. Але в якийсь момент усі побачили, як ми швидко почали просуватися вперед. Так буде і цього разу», – заявив Зеленський.

Президент також розповів, чи тиснуть на нього партнери через динаміку контрнаступу.

«Для нас дуже важливо рухатися вперед, бо ми маємо мотивувати не лише нашу армію, а й наших західних партнерів. Тому що допомога від них може бути як уповільнена, так і може бути збільшена. Але для мене найголовніший успіх нашого просування вперед – в мотивації населення, тому що в будь-якому випадку, перш за все народ України зупинив росію. І народ України сьогодні працює заради того, щоб в армії все було», – сказав український лідер.

Нагадаємо, 10 червня Зеленський підтвердив, що Україна перейшла до контрнаступних дій.

У Міноборони України назвали населені пункти, які були звільнені за два тижні контрнаступу.

Учора в Міноборони заявили, що операція ЗСУ зі звільнення півдня України йде за планом, а «головний удар ще попереду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: