Маляр назвала населені пункти, які були звільнені за два тижні контрнаступу

Читать на русском
За два тижні ЗСУ звільнили 8 населених пунктів на Бердянському та Мелітопольському напрямках. В цілому підрозділи на Таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км.
Getty Images

За два тижні наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках українські військові звільнили 8 населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, Пятихатки.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Маляр озвучила співвідношення втрат ЗСУ та окупантів у ході контрнаступуЗа словами заступника міністра Міноборони, за минулий тиждень росіяни зазнали на двох напрямках контрнаступу як мінімум у п'ять разів більше втрат, ніж українські війська.

Вона розповіла, що минулого тижня українські військові перебували як у наступі, так і в обороні. Зокрема, на Бахмутському напрямку окупанти докладали чимало зусиль, щоб зупинити просування ЗСУ, перекинувши туди додаткові підрозділи та збільшивши кількість обстрілів. Загальна інтенсивність боїв на цьому напрямі минулого тижня знизилася.

Водночас окупанти наступали на Лимано-Купʼянському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках: жодного метра землі ЗСУ не втратили, наголосила Маляр.

За минулий тиждень на сході противник здійснив понад 5800 обстрілів та використав 277.022 боєприпаси.

«На півдні протягом минулого тижня відбувався наступ на декількох напрямках. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом тижня виконали 10125 вогневих завдання. В ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами ОСУВ «Таврія» було звільнено 8 населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, Пятихатки. В цілому підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км. Звільнена на півдні площа складає 113 км2», – розповіла заступниця міністра.

Втрати росіян минулого тижня становили понад 4600 убитими та пораненими, знищено понад 400 одиниць техніки. Ще 80 окупантів було взято в полон.

Нагадаємо, в ISW вважають, що українські війська можуть тимчасово призупинити контрнаступальні операції.

Естонська розвідка оцінила втрати західної техніки під час контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: