Зеленський про хід контрнаступу: повільніше, ніж хотілося б, але це не голлівудський фільм

Читать на русском
Володимир Зеленський зазначив, що незважаючи на тиск, Україна просуватиметься на полі бою так, як вважатиме за потрібне.
Фото: DPA

Президент України Володимир Зеленський сказав, що прогрес на полі бою йде «повільніше, ніж хотілося б», проте контрнаступ – це «не голлівудський фільм».

Він сказав про це в інтерв'ю ВВС.

Україна задіяла для контрнаступу лише 3 із 12 бригад, головне ще попереду – ReutersУкраїна наразі задіяла лише 3 із 12 бригад у контрнаступі. Головне ще попереду, вважають аналітики.

«Деякі люди вважають, що це голлівудський фільм, і чекають на результати зараз. Це не так. На карту поставлено життя людей», – наголосив глава держави.

За словами Зеленського, просування українським військовим дається нелегко, тому що величезну площу території було заміновано окупантами.

«Що б хтось не хотів, включаючи спроби тиску на нас, за всієї поваги, ми просуватимемося на полі бою так, як вважаємо за потрібне», – додав він.

Зеленський знову дав зрозумів, що Україні потрібна перемога на полі бою і вона не сяде за стіл переговорів, поки російські війська залишаються на нашій території. «Хоч би як далеко ми просунулися в контрнаступі, ми не підемо на заморожений конфлікт», – сказав президент.

Зеленський також прокоментував слова володимира путіна про те, що він є «ганьбою єврейського народу»: «Ніби він не до кінця розуміє свої слова. Вибачте, але він ніби другий король антисемітизму після Гітлера. Це каже президент. Цивілізований світ не може так казати. Але мені важливо було почути реакцію світу, і я вдячний за підтримку».

Нагадаємо, 10 червня Зеленський підтвердив, що Україна перейшла до контрнаступальних дій.

У Міноборони України назвали населені пункти, які були звільнені за два тижні контрнаступу.

Учора в Міноборони заявили, що операція зі звільнення півдня йде за планом, на деяких напрямках є просування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: