Естонська розвідка оцінила втрати західної техніки під час контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Українські військові в боях під час нинішнього контрнаступу втратили менше ніж 10 відсотків техніки, яку передали країни-союзники.
Reuters

Українські військові в боях під час нинішнього контрнаступу втратили менше ніж 10% техніки, яку передали країни-союзники.

Про це розповів начальник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг.

Він заявив, що західна техніка краще захищає наших воїнів й навіть якщо вона виходить з ладу – екіпажі часто виживають й уникають серйозних поранень. Наразі під час контрнаступу було втрачено 10% західної техніки, однак ця цифра динамічна, адже втрати є неминучим наслідком наступальних дій.

Варто відзначити, що за словами начальника естонської розвідки, українські підрозділи, які готували протягом останніх шести місяців, не брали участі в останніх бойових діях.

Водночас британські розвідники стверджують, що Українські захисники продовжують свій наступ на фронті. Тим часом російська армія зазнає найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут. Наразі найбільш інтенсивні зіткнення зосереджені у Запорізькій області, на заході Донецької області та навколо Бахмута.

Додамо, за минулу добу, 17 червня, українські захисники вдарили по 16 районах зосередження ворога. На фронті відбулося 26 бойових зіткнень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: