«Головний удар попереду»: Маляр оцінила динаміку контрнаступу України

Читать на русском
За словами Маляр, операція зі звільнення півдня України йде за планом, на деяких напрямках є просування. При цьому ефективність наступу не варто виміряти виключно населеними пунктами.
Фото: SCANPIX

Операція ЗСУ зі звільнення півдня України йде за планом, на деяких напрямках є просування. При цьому ефективність наступу не варто вимірювати виключно населеними пунктами.

Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

Загарбники зазнають найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут – британська розвідкаУкраїнські захисники продовжують свій наступ на фронті. Тим часом російська армія зазнає найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут.

Вона зазначила, що ворог не буде просто сидіти і дивитися на те, як українські військові звільняють свою землю.

«Ворог мінує поля, також є інформація, що у Запорізькій області противник мінує навіть населені пункти, де мешкають люди, не попереджаючи їх», – розповіла чиновниця.

За словами Маляр, ЗСУ рухаються вперед «невеликими кроками, але дуже впевнено».

«Некоректно оцінювати результативність дій військових виключно кілометрами чи кількістю звільнених населених пунктів. Тому що критеріїв оцінки дуже багато. Це цілий комплекс оцінювання і перед військовими ставиться безліч завдань», – заявила заступник міністра оборони.

Вона також закликала відмовитися від ілюзій щодо того, наступ буде швидким.

«Зрозуміло, що людям хочеться, щоб це було як у кіно – монтаж, дуже швидко, о 13.00 кіно розпочалося, за двадцять уже завершення і зрозуміло, що сталося. Звісно, у житті так не буде, і війна – зовсім інша ситуація. Ми просуватимемося поступово, зі складнощами, зіштовхуючись із лютим опором ворога», – зазначила Маляр, додавши, що «головний удар ще попереду».

Нагадаємо, за два тижні контрнаступу ЗСУ звільнили 9 населених пунктів на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Загалом підрозділи на Таврійському напрямку просунулися в глибину супротивника до 7 км.

Раніше в ISW повідомили, що українські війська можуть тимчасово призупинити контрнаступальні операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: