Українські війська можуть тимчасово зупинити контрнаступ – в ISW назвали причину

Читать на русском
Українські війська можуть призупинити контрнаступ, щоб переглянути тактику. За словами аналітиків, оперативні паузи – звичайна риса великих наступальних операцій.
Фото: Генштаб

Українські війська можуть тимчасово призупинити контрнаступальні операції, щоби переглянути свою тактику для майбутніх операцій.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Поки важко сказати, чи стане контрнаступ ЗСУ поворотним моментом у війні – СтолтенбергГенеральний секретар НАТО застеріг союзників від будь-яких передчасних висновків щодо контрнаступу України, оскільки ще рано говорити про те, що ця наступальна операція змінить хід війни.

Так, днями глава Розвідувального центру Сил оборони Естонії Марго Гросберг заявив, що «ми не побачимо наступу в найближчі сім днів». Видання Wall Street Journal також повідомило, що українські сили «здебільшого призупинили наступ останніми днями», оскільки українське командування переглядає тактику.

«Ці повідомлення узгоджуються з нещодавніми спостереженнями ISW щодо масштабів та підходів локалізованих контрударів на півдні та сході України. Аналітики ISW раніше зазначали, що Україна ще не направила більшу частину наявних сил у контрнаступальні операції та ще не розгорнула свої основні зусилля. Оперативні паузи — це звичайна риса великих наступальних операцій, і ця пауза не означає закінчення контрнаступу України», – вважають аналітики.

При цьому 18 червня, йдеться у звіті, українські війська продовжували контрнаступальні дії як мінімум на чотирьох ділянках фронту та досягли обмежених територіальних успіхів. Якщо судити з кадрів із геолокацією, ЗСУ просунулися в межах 30 км на південь від Кремінної.

Крім того, за останні два тижні українські сили просунулися більш як на кілометр на північ від Авдіївки.

Нагадаємо, західні експерти вважають, що справжній контрнаступ ЗСУ ще попереду, оскільки основна частина сил ще не задіяна.

Президент Чехії Петро Павло також вважає, що справжнього контрнаступу України світ ще не побачив.

17 червня Збройні сили України просунулися на Таврійському напрямі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: