Росіяни продовжують рити окопи в Криму, очікуючи контрнаступу ЗСУ: знімки з супутника

Читать на русском
Росіяни продовжують створювати нові укріплення в тимчасово окупованому Криму, очікуючи українського контрнаступу.
Крим.Реалії

Росіяни продовжують створювати нові укріплення в тимчасово окупованому Криму, очікуючи українського контрнаступу.

Про це повідомляють «Схеми».

Зазначають, що згідно з новими супутниковими знімками, російська армія побудувала численні лінії оборони від адміністративного кордону з Україною до Джанкоя. Військові експерти стверджують, що це свідчить про підготовку армії окупанта до оборони під час наступальної операції ЗСУ.

Більша частина окопів зведені росіянами вже після їхнього відступу з Херсону. На супутникових знімках північної частини Криму видно, що російські військові нерідко зводять фортифікації впритул до сіл або навіть у самих населених пунктах, що є звичайною практикою для армії російської федерації.

«Росіяни ніколи не ставились до людського життя як до цінності, тим більше до життів кримчан, яких вони завжди тримали як заручників. Тому - так, ці люди у небезпеці, населення цих сіл - у небезпеці», – розповів журналіст-розслідувач із Криму Євген Лешан.

За його словами, якщо в тих регіонах почнуться бойові дії, росіяни використають людей як живий щит.

Нагадаємо, російська окупаційна армія подвоїла кількість бойових дельфінів для захисту бази Чорноморського флоту, розташованої у Севастопольській бухті.

Тим часом колаборанти та росіяни масово їдуть із півночі Криму. Перші - вглиб півострова, другі ж додому - до російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: