Маляр озвучила співвідношення втрат ЗСУ та окупантів у ході контрнаступу

Читать на русском
За словами заступника міністра Міноборони, за минулий тиждень росіяни зазнали на двох напрямках контрнаступу як мінімум у п'ять разів більше втрат, ніж українські війська.
Фото: Укрінформ

Збройні сили України в ході контрнаступу зазнають значно менших втрат порівняно з армією окупантів.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

У ЗСУ попередили, що росіяни поширюватимуть недостовірну інформацію про контрнаступОкупанти активізують свої інформаційно-психологічні операції – поширюватимуть недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрями та втрати ЗСУ.

За її словами, за минулий тиждень росіяни зазнали на двох напрямках контрнаступу як мінімум у п'ять разів більше втрат, ніж українські війська.

«У нас фактично два оперативно-стратегічні угруповання військ, де здійснюється наступ. Це «Хортиця» та «Таврія». По «Хортиці» – у ворога загиблих у 8,73 рази більше, майже у дев'ять разів. Якщо говорити про «Таврію» – там загиблих у ворога у 5,3 рази більше, ніж у нас», – відзвітувала Маляр.

Вона також заявила, що окупанти намагаються нагнітати паніку з приводу втрат України для того, щоб деморалізувати ЗСУ, українське суспільство та «дуже боляче вдарити по мобілізації».

«При цьому ми говоримо не про конкретні випадки, як це намагається підсвітити ворог, а про конкретні цифри», – резюмувала Маляр.

Нагадаємо, за останніми даними, Збройні сили України мають частковий успіх у рамках проведення наступальної операції. За добу, 13 червня, українські бійці пройшли вперед від 200-500 метрів на Бахмутському напрямку, тоді як на Запорізькому – від 300-350 метрів.

Представник Генерального штабу, у свою чергу, повідомив, що за останні три доби Сили оборони просунулися на деяких напрямках фронту від 200 метрів до 1,4 кілометра.

Раніше в ISW повідомили, що у російському інформаційному полі намагаються применшити значення прориву українськими захисниками лінії оборони та деокупацію територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: