Поки важко сказати, чи стане контрнаступ ЗСУ поворотним моментом у війні – Столтенберг

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО застеріг союзників від будь-яких передчасних висновків щодо контрнаступу України, оскільки ще рано говорити про те, що ця наступальна операція змінить хід війни.
Фото: Anadolu Agency

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг застеріг союзників від будь-яких передчасних висновків щодо контрнаступу України.

Заяву Столтенберга цитує пресслужба Альянсу.

«Це лише перші дні, і ми ще не знаємо, чи стане це поворотним моментом у війні. Проте вже зараз ми бачимо, що українці просуваються вперед і звільняють дедалі більше земель», – сказав глава НАТО.

За його словами, головна мета на даному етапі війни – посилення позицій України перед можливими переговорами з росією.

«Ми знаємо, що чим більше Україна досягне у цьому наступі, тим сильнішою буде їхня позиція за столом переговорів. Чим більше перемог досягне Україна, тим більша ймовірність того, що президент путін зрозуміє, що він не може перемогти на полі бою, а має вести переговори про справедливий мир», – зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, у міністерстві оборони України повідомили, що ЗСУ за тиждень звільнили сім населених пунктів і просунулися більш ніж на 6 км.

Раніше в ISW розповіли, що контрнаступ ЗСУ триває щонайменше на чотирьох ділянках фронту, а в британській розвідці зазначили, що ЗСУ вже вдалося прорвати першу лінію оборони росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: