Україна розпочала контрнаступ – Washington Post

Читать на русском
За даними журналістів, українські війська активізували свої атаки на лінії фронту на південному сході країни.
Фото: stimson.org

У четвер, 8 червня, Збройні сили України розпочали контрнаступ проти російських окупантів.

Про це повідомляє видання The Washington Post із посиланням на чотирьох високопоставлених військових.

Україна провела вже мінімум три «формувальні операції», щоб обдурити рф перед контрнаступом – FTУкраїна проводить серію формувальних операцій, щоб обдурити росіян і підготувати поле бою перед контрнаступом.

«Почався довгоочікуваний контрнаступ українських сил проти окупаційних російських військ, який відкриває фазу війни, спрямовану на відновлення територіального суверенітету України та збереження підтримки Заходу у війні», – йдеться у публікації.

За даними журналістів, українські війська активізували свої атаки на лінії фронту на південному сході країни.

До складу атакуючого угруповання входять «спеціалізовані ударні підрозділи», озброєні західною зброєю та навчені тактиці НАТО.

У Washington Post також зазначили, що російські військові блогери вже повідомили про запеклі бої в Запорізькій області – «частині лінії фронту, яка довгий час вважалася ймовірною ціллю нової української кампанії». Інших подробиць наразі немає.

Нагадаємо, днями президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна вже готова до контрнаступу.

А в Міноборони України опублікували ролик, у якому ЗСУ закликають дотримуватися тиші. Це відео показали на кримському телебаченні.

При цьому вчора секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Україна ще не розпочинала контрнаступу. За його словами, коли Сили оборони України підуть у наступ, тоді це все побачать.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: