Українські бійці мають успіхи у просуванні на Таврійському напрямку – Тарнавський

Читать на русском
Станом на суботу, 17 червня, Збройні сили України мають успіхи у просуванні на Таврійському напрямку.
АрміяInform

Станом на суботу, 17 червня, Збройні сили України мають успіхи у просуванні на Таврійському напрямку.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський у Telegram.

«Таврійський напрямок. Активна робота Сил оборони триває. Є успіхи та просування наших сил. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали 1794 вогневих завдання», – йдеться в повідомленні.

За минулу добу, 16 червня, втрати ворога вбитими та пораненими склали понад п'ять рот. Крім цього було знищено та пошкоджено 88 одиниць військової техніки противника.

Зокрема вертоліт Ка-52, 11 танків, 20 одиниць БМП, 2 БТР, 3 гаубиці 2А65 «Мста-С», гаубиця 2А65 «Мста-Б», БпЛА «Zala», «Shahed-136» та «Орлан-10», БМ-21 «Град», РЕБ «Житель», 4 САУ «Акація», САУ «Гвоздика» та система залпового вогню «Солнцепьок». Також українські бійці знищили 5 місць зберігання боєприпасів росіян.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Володимир Гаврилов заявив, що Україна перехоплює ініціативу на полі бою, але для нарощення атак українським бійцям потрібна зброя дальністю до 200 км.

У Генштабі зазначають, що авіація ЗСУ за добу, 16 червня, завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також наші воїни знищили 5 артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях.

Загалом у ході бойових дій в Україні вчора було знищено ще 670 окупантів та десятки одиниць російської військової техніки. Загальні втрати російської армії становлять 219 тисяч 170 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: