Підрив Каховської ГЕС: Кабмін виділив гроші на компенсації за пошкоджене та зруйноване житло

Читать на русском
За словами прем'єр-міністра, компенсаційний механізм буде аналогічний до програми єВідновлення. Для проведення техобстежень постраждалого житла 10 регіонів направлять до зони лиха по 15 спеціалістів.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів розробив механізм компенсацій за пошкоджені та зруйновані будинки внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.

Про це йдеться на офіційному сайті уряду.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

Виплати здійснюватимуться із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, Кабмін виділив на це понад 980 млн грн.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, компенсаційний механізм буде аналогічним до програми єВідновлення.

«Але, враховуючи ситуацію в регіоні, подання заявки буде відбуватись через органи місцевого самоврядування. Людина обиратиме один із двох варіантів. Або придбати собі інше житло, або взяти гроші на самостійний ремонт чи відбудову власного будинку», – уточнив Шмигаль.

Для проведення технічних обстежень постраждалого житла 10 регіонів України спрямують до зони лиха по 15 своїх спеціалістів, додав прем'єр.

Крім того, у Кабміні підтвердили, що всі постраждалі отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, про те, що потерпілим від затоплення мешканцям Херсонської та Миколаївської областей виплатять допомогу, стало відомо сьогодні. Кабмін виділив під цю мету понад 560 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що влада виділила 1,5 млрд гривень на будівництво водопроводів до постраждалих населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: