Україна побудує 87-кілометровий водогін для забезпечення водою півдня

Читать на русском
В Україні з'явиться новий водопровід завдовжки 87 кілометрів. Він подаватиме воду до постраждалих через підрив Каховської ГЕС населених пунктів у чотирьох областях.
Хмельницька міська рада

Україна побудує водогони до постраждалих від підриву Каховської ГЕС населених пунктів. Уряд вже виділив на це будівництво 1,5 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Про це повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Планується, що збудують три ланки водопроводу, який буде здатний пропускати близько 300 тисяч кубометрів води на добу. Окрім того, нова інфраструктура зможе збільшувати обсяг водопостачання.

Загальна довжина нового водогону становитиме 87 кілометрів. Будівництво мають намір розпочати якнайшвидше.

«Наш перший крок – узгодити маршрут його проходження з урахуванням розвитку населених пунктів та наявних комунікацій», — сказав голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Зазначається, що через падіння рівня води у Каховському водосховищі без водопостачання залишиться значна частина Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Новозбудована інфраструктура забезпечуватиме якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрову.

Нова інфраструктура допоможе швидко відновити централізоване водопостачання до міст та сіл, де через підрив росіянами Каховської ГЕС виникли проблеми з водою.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали заміновану дамбу Каховської ГЕС.

За інформацією секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, унаслідок підриву Каховської ГЕС постачання води до тимчасово окупованого Криму найближчим часом стане неможливим.

Також у МОЗ попередили, що є ризик зараження інфекціями після прориву Каховської ГЕС. Вода у колодязях та відкритих водоймах може бути заражена хімічними речовинами та збудниками інфекційних хвороб.

Україна має намір звертатися до Міжнародного суду через підрив Каховської ГЕС росіянами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: