В Чорному морі фіксують вибухи боєприпасів, які винесло з Каховського водосховища

Читать на русском
У Чорному морі фіксують некеровані вибухи боєприпасів, які разом з уламками речей та сміттям винесло з Каховського водосховища.
seafarersjournal.com

У Чорному морі фіксують некеровані вибухи боєприпасів, які разом з уламками речей та сміттям винесло з Каховського водосховища.

Про це в етері телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він закликав громадян не діставати нічого з води самостійно, адже це може бути вибухівка.

«Наші прикордонні наряди вже неодноразово виявляли міни на узбережжі, тому як і інші державні органи зроблю заклик до громадян - не намагатися діставати ці речі з води самостійно, особливо вибухонебезпечні, а повідомляти піротехніків. Бо також ми фіксуємо і некеровані вибухи, які відбуваються у воді через те, що вибухонебезпечні предмети детонують самі, зіштовхуючись з іншими предметами», – заявив речник.

Зазначимо, що водою виносить в море не тільки побутові предмети, а й дерева, цілі шматки суші та будинки.

Нагадаємо, рівень води у затоплених населених пунктах Херсонської області знизився ще на 64 сантиметри та становить 3,29 метра. За даними МВС, після прориву Каховської ГЕС загинули 5 людей, 35 вважаються зниклими безвісти.

Також повідомляли, що після того, як в селах на тимчасово окупованих територіях Херсонщини сходить вода, окупанти грабують будинки місцевих жителів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: