МОЗ спростувало інформацію про зафіксовані випадки холери після підриву Каховської ГЕС

Читать на русском
Станом на ранок середи, 14 червня, в Україні не зареєстрували випадків або підозр на холеру у підтоплених районах після підриву Каховської ГЕС.
Мінагрополітики

Станом на ранок середи, 14 червня, в Україні не зареєстрували випадків або підозр на холеру у підтоплених районах після підриву Каховської ГЕС.

Про це Міністерство охорони здоров'я повідомляє у Telegram.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

«Станом на зараз в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру. Результати досліджень зразків, взятих як з об’єктів навколишнього середовища, так і від пацієнтів з ознаками гострої кишкової інфекції, – негативні», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що сформовано 38 точок моніторингу води поверхневих водойм вздовж русла та морського узбережжя в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях. Дослідження проводяться щоденно.

«Наразі в поверхневих водоймах зафіксовано перевищення мікробіологічних показників, тому купатися чи використовувати таку воду для оброблення харчових продуктів не можна. Окрім цього, категорично заборонено виловлювати та вживати рибу із забруднених водойм», — наголосили у МОЗ.

Відзначимо, постраждалих внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС областях сформовано запас таблеток для дезінфекції питної води, яких вистачить щонайменше на кілька місяців.

Нагадаємо, в ніч з 5 на 6 червня окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, їхні дії спровокували техногенну та екологічну катастрофу, а також призвели до затоплення населених пунктів нижче по течії Дніпра.

Напередодні, 13 червня, з'явилась інформація, що через підрив росіянами Каховської ГЕС у воду потрапили мастильні матеріали та отрутохімікати, що призвело до випадків виявлення холери та кишкової палички.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: