Постраждалим від затоплення жителям Херсонщини та Миколаївщини виплатять допомогу – названо суму

Читать на русском
Жителям Херсонської та Миколаївської областей, які постраждали від затоплення, виплатять по 5 тисяч гривень допомоги від держави та по 6,6 тисяч від ООН.
Фото: ДСНС

Кабмін виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 млн 875 тис. гривень для виплати допомоги населенню, яке постраждало внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції окупованих територій.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

Кожному постраждалому від затоплення мешканцю буде надано одноразову грошову допомогу у розмірі 5 тис. гривень. Виплати організовуватимуть військові адміністрації області.

Крім того, потерпілим виплатять фінансову допомогу від Міжнародної організації з міграції ООН – 6 тис. 600 гривень на особу.

Раніше повідомлялося, що всім евакуйованим з Херсонської області у зв'язку з підривом ГЕС буде виплачено грошову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого та 3 тис. грн – на дітей та осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, станом на початок тижня майже два десятки країн виділили Україні гуманітарну допомогу для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС.

Кабмін уже виділив 1,5 млрд гривень на будівництво водопроводів до постраждалих населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: