У Херсоні та області ввели низку обмежень після підриву Каховської ГЕС

Читать на русском
У Херсоні та області ввели низку обмежень після підриву росіянами Каховської ГЕС. Зокрема, заборонили в'їзд до підтоплених населених пунктів.
glavcom.ua

У Херсоні та області ввели низку обмежень після підриву росіянами Каховської ГЕС. Зокрема, заборонили в'їзд до підтоплених населених пунктів.

Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

Відомо, що сьогодні, 13 червня, відбулося засідання Ради оборони Херсонської області, на якому й прийняли низку рішень, необхідних для збереження правопорядку та стабілізації ситуації в області.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

Відтепер на деокупованих територіях Херсонської області заборонений в'їзд до населених пунктів, які постраждали через підтоплення.

Крім цього, ввели такі обмеження:

  • з 16 червня до 17 липня заборонений продаж алкоголю з 15:00 до 10:00,
  • заборонений стихійний продаж водних біоресурсів (риба, раки тощо);
  • проведення літнього оздоровчого сезону у 2023 році та перебування у місцях масового відпочинку, таких як пляжі, водойми, лісопаркові зони тощо,
  • категорично заборонено перебувати в зонах відпочинку, розташованих біля позицій Сил оборони та обʼєктів критичної інфраструктури.

Водночас у Херсоні мешканцям заборонили вʼїзд до мікрорайону Корабель, поки там триває обстеження та зʼясування безпекової ситуації. Після проведення цих заходів вʼїзд відкриють для громадян, які там зареєстровані або винаймають житло. До того ж в мікрорайоні встановлюється комендантська година, яка триватиме з 15:00 до 12:00.

«Жителі Херсонщини, прошу поставитися з розумінням до цих вимушених обмежень та неухильно їх дотримуватися! Адже ці рішення прийняті задля вашої безпеки», – наголосив очільник області.

Варто також додати, що останні дні Херсон перебуває під постійним обстрілом. Відтак ворог знову вдарив по місту сьогодні, 13 червня.

Увечері 11 червня окупанти обстріляли човен із цивільними під час евакуації з лівого берега Херсонської області. Загинуло троє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: