Кулеба розповів, скільки країн допомогли Україні після підриву Каховської ГЕС

Читать на русском
Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що допомога від 12 країн вже знаходиться в Україні, на даний момент очікуються поставки ще від семи держав.
Фото: УНІАН

Майже два десятки країн надали Україні гуманітарну допомогу для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Все вказує на те, що за руйнуванням Каховської ГЕС стоїть росія – БорельЖозеп Боррель вважає, що росія винна у підриві Каховської ГЕС, оскільки територія знаходиться під її контролем.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що допомога від 12 країн вже знаходиться в Україні, на даний момент очікуються постачання ще від семи держав.

«Крім того, додаватимуться нові країни, з якими ми працюємо. З того, що вже передали: понад 150 генераторів, понад 120 надувних човнів, 400 помп та насосів, близько півмільйона таблеток для очищення води, пальне, питна вода, пакети, сухпайки», – розповів Кулеба.

Він додав, що допомогу надають і міжнародні організації, такі як ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

«Координатор ООН в Україні Деніз Браун пообіцяла подвоїти зусилля щодо надання допомоги і справді ми бачимо, що вони зробили це. ООН також підготували місії, які готові вирушити на лівий берег Дніпра, щоб полегшити гуманітарні наслідки катастрофи. Вони вже сформовані», – уточнив голова МЗС.

Нагадаємо, рівень води у затоплених населених пунктах Херсонської області знизився ще на 64 сантиметри та склав 3,29 метра. За даними МВС, після прориву Каховської ГЕС загинули 5 людей, 35 вважаються зниклими безвісти.

Раніше в Херсонській ОВА оновили дані щодо збитків навколишнього середовища через підрив Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: