«Нам потрібна дипломатія»: президент Бразилії заявив, що не бачить «військового рішення» в Україні

Читать на русском
Президент Бразилії заявив, що потрібна дипломатія і менша збройного втручання в конфлікт в Україні.
Reuters

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що «конфлікт» в Україні не має військового рішення.

Він сказав про це під час зустрічі із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Я нагадав президентці фон дер Ляєн, що Бразилія проголосувала за резолюцію ООН, яка засуджує вторгнення росії в Україну. Я підтвердив нашу відданість прагненню миру, уникаючи ескалації війни. Цей конфлікт не має військового рішення. Нам потрібно більше дипломатії та менше збройного втручання в Україні, Палестині, Ємені», – заявив Лула.

Нагадаємо, у квітні президент Бразилії виступив за переговори між Україною та росією. Він заявив, що путін «не може захопити територію України», але «можна обговорити Крим».

У Міністерстві закордонних справ запросили президента відвідати Україну, щоб зрозуміти справжні причини російської агресії та її наслідки, але Лула замість себе надіслав помічника. Пізніше він все ж таки змінив риторику і засудив вторгнення росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зацікавлений у зустрічі із бразильським колегою.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало «мирні ініціативи» Бразилії та інших країн. Ми також переглянули, як ці «миротворці» голосували в ООН за проукраїнські резолюції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: