Мають теми для розмов: Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський хоче зустрітися з бразильським лідером Луїсом Інасіу Лулою да Сілва.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський хоче зустрітися з бразильським лідером Луїсом Інасіу Лулою да Сілва.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю для латиноамериканських ЗМІ.

Глава держави наголошує, що сторони мають теми для розмов. Якщо країни Латинської Америки не готові надати Україні зброю, то вони могли б підтримати формулу миру та надати гуманітарну підтримку.

«Я не перший раз публічно і не публічно, через когось, через медіа і напряму президентові Лулі, і можу вкотре ще раз підтвердити – я зацікавлений у зустрічі із президентом Лулою. Я зацікавлений, щоб у мене була зустріч. Я пропонував у будь-якому форматі», – заначив Зеленський.

Відомо, що президента Бразилії вже неодноразово запрошували приїхати в Україну. Зеленський також заявив, що готовий відвідати Латинську Америку, щоб показати нікчемність володимира путіна.

«Мені дуже важко під час війни це зробити. Але я готовий. Я готовий прилетіти, хочу з ними спілкуватися. Ваші люди, ваше суспільство довіряє своїм лідерам. І якщо я буду з вами говорити, перебуватиму у вас, ми по деталях побачимо, хто такий путін і що він не такий величний», – додав український лідер.

Раніше, за інформацією ЗМІ, Лула да Сілва повідомив Еммануелю Макрону, що хоче зустрітися із Зеленським під час перебування в японській Хіросімі. Однак після саміту він заявив, що президент України не прийшов на двосторонню зустріч.

Згодом в ОПУ пояснили, чому зустріч не відбулася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: