Україна може отримати ще 5 систем Patriot: що відомо

Читать на русском
Очільник компанії-виробника Patriot зізнався, що його вразила ефективність комплексу, який поряд з іншими системами ППО знищив майже 90% російських цілей.
Фото: Getty Images

Американська корпорація Raytheon Technologies планує значно збільшити виробництво систем ППО Patriot.

Про це глава компанії Грег Хейс повідомив у коментарі The Wall Street Journal.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

За його словами, корпорація має намір наростити виробництво Patriot до 12 одиниць на рік. При цьому п'ять комплексів буде відправлено до України до кінця 2024 року.

Хейс зізнався, що його вразила ефективність комплексу, який разом із іншими системами ППО знищив майже 90% російських цілей.

«Українці доопрацювали програмне забезпечення Patriot, щоб він міг відслідковувати та знищувати гіперзвукові ракети, що летять у два рази швидше, ніж було задумано», – зазначив глава Raytheon Technologies.

Нагадаємо, в середині березня росія заявила про нібито знищення комплексу Patriot, переданого Україні. При цьому у ЗСУ зазначили, що установка зазнала невеликих пошкоджень і вже відновила свою роботу.

Раніше у Білому домі заявили, що постачання систем ППО в Україну є пріоритетом для США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: