У Білому домі заявили, що поставки систем ППО в Україну є пріоритетом для США

Читать на русском
США вважають, що один із пріоритетів у майбутніх пакетах військової допомоги є забезпечення України додатковими засобами протиповітряної оборони.
Укрінформ

Забезпечення України системами протиповітряної оборони залишається пріоритетом для Сполучених Штатів Америки.

Про це координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив на брифінгу.

Білий дім став сміливіше перетинати «червоні лінії» Кремля щодо постачання озброєння Україні – WPУ Білому домі стали більше вважати блефом погрози Кремля у зв'язку з постачанням озброєння Україні і вони швидше ухвалюють рішення.

У Вашингтоні вважають, що один із пріоритетів у майбутніх пакетах військової допомоги є забезпечення України додатковими засобами протиповітряної оборони. В Білому домі відзначили роботу вже наданих сучасних систем ППО Patriot в Україні.

«Ми знаємо, що протиповітряна оборона є пріоритетом, і ми знаємо, наскільки добре системи Patriot cпрацювали в Україні. Знову ж, через це ми надали додаткові ракети-перехоплювачі минулого тижня. Єдине, що я можу вам сказати, ми зберігатимемо це в пріоритеті й надалі», - зазначив Кірбі.

Нагадаємо, Блінкен анонсував виділення «потужного пакету підтримки» для України на саміті НАТО.

Раніше у Пентагоні оцінили готовність України до контрнаступу. При цьому, у США вважають, що забезпечили Україну всім необхідним перед контрнаступом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: