Американські супутники зафіксували вибухи на Каховській ГЕС до її руйнування – NYT

Читать на русском
Супутники, які оснащені інфрачервоними датчиками, зафіксували тепловий спалах, що відповідає сильному вибуху, незадовго до того, як греблю було зруйновано.
Maxar Technologies/Reuters

Американські супутники-шпигуни зафіксували вибухи на Каховській ГЕС ще до того, як її було зруйновано. Однак всі обставини підриву в США наразі не встановили.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Як зазначає видання, інформацію про спостереження американських супутників-шпигунів розповів високопосадовець адміністрації президента США Джо Байдена.

Згідно зі словами чиновника, супутники, які оснащені інфрачервоними датчиками, зафіксували тепловий спалах, що відповідає сильному вибуху, незадовго до того, як греблю було зруйновано.

При цьому, він уточнив, що, на думку американських аналітиків, за вибухом стоїть росія. Однак у них досі немає достатніх доказів, щоб однозначно заявити про причетність країни-агресора.

Раніше Службі безпеки України вдалося перехопити розмову двох окупантів, яка підтверджує, що підрив Каховської ГЕС – справа рук російської диверсійної групи.

Нагадаємо, ми опублікували супутникові знімки Херсонської області, які показують масштаби повені після того, як було зруйновано греблю Каховської гідроелектростанції.

Також у мережі з'явилися кадри зруйнованої Каховської ГЕС та затоплених територій, зняті дроном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: