Все вказує на те, що за руйнуванням Каховської ГЕС стоїть росія – Борель

Читать на русском
Жозеп Боррель вважає, що росія винна у підриві Каховської ГЕС, оскільки територія знаходиться під її контролем.
Фото: EPA

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що за проривом дамби Каховської ГЕС стоїть росія.

Він сказав про це в ефірі громадського телебачення Іспанії, повідомляє The Guardian.

Руйнування Каховської ГЕС: як росіяни просувають версію про самознищенняПоки українці всією країною рятують постраждалих на Херсонщині та рахують потенційні збитки довкіллю від екоциду, який вчинила росія, світ висловлюється доволі обережно щодо винуватців трагедії, а російські опозиційні медіа просувають версію про самознищення.

«Дамбу не бомбили. Вона була знищена вибухівкою, встановленою у місцях розташування турбін. Ця територія знаходиться під контролем росії. Мене там не було, щоб з'ясувати, хто це зробив. Але все вказує на те, що якщо це сталося на підконтрольній росії території, важко повірити, що хтось інший причетний», – сказав Боррель.

Він додав, що наслідки руйнування ГЕС є жахливими для України і з гуманітарної та з екологічної точки зору, оскільки спричинить екологічну катастрофу.

Зазначимо, що 7 червня Євросоюз сформував перший пакет гуманітарної допомоги для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, СБУ вдалося перехопити розмову двох окупантів, яка підтверджує, що до підриву ГЕС причетні російські диверсанти.

Версію росіян про причетність України з технічного погляду спростували в Укргідропроекті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: