Інтенсивність підтоплення Херсонщини знижується, але вода ще прибуватиме – ОВА

Читать на русском
Протягом наступних 20 годин рівень води на Херсонщині може піднятися ще на метр внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС.
Фото: ДСНС

Станом на ранок 7 червня інтенсивність підтоплення Херсонської області знижується, але через значні руйнування греблі Каховської ГЕС вода ще прибуватиме.

Про це розповів керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Впродовж ночі надзвичайних подій не зафіксовано. Інтенсивність підтоплення зменшується, але через значні руйнування греблі вода ще прибуватиме. За нашими прогнозами, рівень води збільшиться ще близько метра протягом наступних 20 годин», – сказав глава ОВА.

За його інформацією, станом на ранок на правобережній частині Херсонської області затоплено 1852 будинки, евакуйовано 1457 осіб.

Нагадаємо, вчора Кабмін створив Штаб із ліквідації наслідків руйнування ГЕС та призначив його керівником міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. Крім того, виділено кошти на забезпечення півдня питною водою.

Всім евакуйованим із Херсонської області буде виплачено грошову допомогу.

Секретар РНБО Олексій Данілов підкреслив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС постачання води до окупованого Криму найближчим часом стане фізично неможливим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: